Kleur
Afmeting

Beton

 

Beton 

Beton is een kunstmatig materiaal dat wordt gemaakt van cement, water en geselecteerde aggregaten. Het wordt meestal toegepast in de bouwsector voor het maken van fundamenten, wanden, plafonds en vloeren. Daarnaast kunnen betonproducten ook worden gebruikt als decoratie of als architectuur. Betonproducten zoals betonblokken, betonklinkers en gevelbekleding maken het mogelijk om diverse ontwerpen te creëren met stijlvolle afwerking.

Wat zijn de voordelen van beton? 

Het duidelijkste voordeel van beton is zijn duurzaamheid. Dit materiaal kan tientallen jaren meegaan als het goed wordt onderhouden. Bovendien kan beton gemakkelijk worden gemanipuleerd om elke gewenste vorm te creëren. Dit maakt het ideaal voor complexe structuren zoals bruggen, vloeren en tuinen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over beton dat kwetsbaar is voor brand of rot omdat het niet zal branden of rotten zoals sommige andere bouwmaterialen. 

Thermische isolatie

Beton biedt ook thermische isolatie. Dit zal helpt jouw huis op een comfortabele temperatuur te houden gedurende het hele jaar, zonder te vertrouwen op dure verwarming en koeloplossingen. Omdat beton zwaar en dicht is, biedt het ook uitstekende geluiddempende voordelen! Met zoveel voordelen is het geen wonder dat beton al eeuwenlang wordt gebruikt in de bouw. 

Hoe wordt beton gebruikt? 

Beton kan worden gebruikt voor zowat alles - van opritten tot gebouwen en installaties. Het is een ideaal materiaal voor trottoirs, terrassen, en zwembaden, omdat deze gebieden worden blootgesteld aan vocht. Deze gebieden vereisen iets duurzaams dat niet zal afbrokkelen na verloop van tijd. Bovendien kan beton worden gebruikt in meer creatieve manieren zoals aanrechtbladen of zelfs meubelstukken! De mogelijkheden zijn echt eindeloos als het gaat om dit veelzijdige materiaal. 

Beton bij SLOOS Tegels Leiden

Bij SLOOS Tegels in Leiden kan jij terecht voor diverse beton toepassingen voor in de tuin
- Beton elementen
- Beton klinkers
- Beton tegels

Op de Admiraal Helfrichweg 1 te Leiden hebben we een ruim assortiment beton toepassingen voor buiten. Kom langs bij onze showtuin voor inspiratie en advies.