Kleur
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Afmeting
  • + Toon meer
  • - Toon minder

Binnentegels

Binnentegels

Binnentegels zijn een geweldige manier om elke kamer in je huis een directe en betaalbare make-over te geven. Of je nu op zoek bent naar de perfecte tegel om je keukenachterwand af te maken of je douche volledig te vernieuwen, er is altijd een binnentegel die aan je wensen voldoet. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten binnentegels die verkrijgbaar zijn, wat hun voor- en nadelen zijn en hoe je de beste kiest voor jouw project. 

Soorten binnentegels 

Er zijn veel verschillende soorten binnentegels, waaronder keramiek, porselein, natuursteen, glas, mozaïek en metaal. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om ze te begrijpen voordat je een aankoop doet. Hier volgt een kort overzicht van elk type binnentegel: 

Keramische binnentegels

Keramische binnentegels zijn verreweg de populairste keuze als het gaat om interieurtegels. Ze zijn betaalbaar, duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, en verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen. Het enige nadeel van keramische binnentegels is dat ze enigszins poreus kunnen zijn, wat betekent dat ze om de paar jaar verzegeld moeten worden om ze tegen waterschade te beschermen. 

Porseleinen binnentegels

Porseleinen binnentegels zijn vergelijkbaar met keramische tegels, maar ze zijn dichter, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt in ruimtes met veel verkeer, zoals gangen of keukens, zonder dat ze na verloop van tijd barsten of slijten. Ze vergen ook minder onderhoud dan keramische tegels omdat ze niet zo vaak verzegeld hoeven te worden. Porselein is echter meestal duurder dan keramiek, dus houd daar rekening mee bij de begroting van je binnentegel project.  

Natuursteen binnentegels

Natuursteen is een andere populaire optie voor binnentegelprojecten in huis vanwege zijn schoonheid en duurzaamheid. Het kan langer meegaan dan andere soorten binnentegels als het goed wordt afgedicht en onderhouden, maar het is meestal duurder. Bovendien vereist natuursteen meer onderhoud omdat het regelmatig verzegeld moet worden om vlekken of waterschade te voorkomen. 

Glazen binnentegels

Glazen binnentegels geven een unieke uitstraling aan elke ruimte, maar zijn meestal duurder dan andere opties vanwege hun relatieve kwetsbaarheid (ze kunnen gemakkelijk barsten). Ze vereisen ook meer zorg bij het schoonmaken, omdat agressieve chemicaliën het kwetsbare oppervlak na verloop van tijd kunnen beschadigen.  

Mozaïek binnentegels

Mozaïek binnentegels bieden een bijna onbeperkt scala aan kleurencombinaties en ontwerpmogelijkheden, waardoor ze perfect zijn om in elke kamer van het huis een eigen uitstraling te creëren. Net als glazen binnentegels kunnen ze echter prijzig zijn en vereisen ze vanwege hun delicate aard speciale zorg bij het leggen en schoonmaken. 

Metalen binnentegels

Metalen binnentegels geven een industriële look die perfect is voor moderne ruimtes of voor iedereen die iets unieks zoekt dat zich onderscheidt van de massa. Ze hebben de neiging niet te vervagen zoals sommige andere soorten binnentegels, maar omdat metaal warmte geleidt kan het tijdens warme maanden onaangenaam warm worden, tenzij er eerst goede isolatie onder wordt aangebracht. 

Welke binnentegel kiezen?

Bij het kiezen van binnentegels voor je huisrenovatieproject is er geen pasklare oplossing - het hangt allemaal af van je budget, smaakvoorkeuren, en de hoeveelheid onderhoud die je bereid/geschikt bent om doorlopend te doen. Overweeg al deze factoren voordat je een definitieve beslissing neemt, zodat je eindigt met een binnentegel dat er nu mooi uitziet en later toch de tand des tijds doorstaat! Met zoveel verschillende stijlen beschikbaar zul je zeker iets vinden dat perfect in jouw ruimte past!

Binnentegels bij SLOOS Tegels Leiden

Bij Sloos tegels in Leiden vind je een groot aanbod binnentegels (o.a wandtegels en vloertegels). Kom langs bij onze showroom in Leiden om het nieuwste aanbod binnentegels te aanschouwen. Een van onze tegelspecialisten denkt graag mee over de toepassingen voor keuken, woonkamer, badkamer, gang of andere ruimte die je wil vernieuwen. Kom langs op de Admiraal Helfrichweg 1 te Leiden voor jouw nieuwe binnentegels.