Natuursteen

 

Natuursteen

Natuursteen is een soort gesteente dat voornamelijk bestaat uit kwarts en silicaat. Het wordt gevormd door de chemische afzetting of solidificatie van mineralen onder de oppervlakte van de aarde, waardoor er felle kleuren ontstaan.

Typen natuursteen

Er zijn verschillende soorten natuursteen tegels op de markt. Graniet en marmer zijn veruit de meest populaire, maar je kunt ook tegels vinden gemaakt van onyx, travertijn, bluestone, leisteen en andere soorten natuursteen. Elk type heeft unieke kleuren en texturen waardoor iedere ruimte een prachtig aanzien krijgt.

Hoe ontstaat natuursteen?

Natuursteen ontstaat onder invloed van heet magma dat door de aarde stroomt. Het hete magma sijpelt door spleten in rotsachtige laagjes en na verloop van tijd wordt dit materiaal opnieuw geconsolideerd tot steenmassa's. Deze steenmassa's bestaan ​​uit verschillende soorten mineralen, wat resulteert in een unieke kleuren- en textuurbewerking. Dit noemen we natuursteen. 

Waar komt natuursteen vandaan?

Natuursteen kan op verschillende manieren worden gewonnen, afhankelijk van het type steen. Veel natuursteen wordt verkregen door boren in groeven en mijnen, waar men deze mineralen krijgt van verschillende dieptes. Andere natuurstenen kunnen echter ook bij heldere waterbronnen worden gevonden, waar ze worden aangetroffen als dunne lagen graniet of ander gesteente.

Voordelen natuursteen

Er zijn veel voordelen verbonden aan natuursteen tegels. Ten eerste is het duurzaam, wat betekent dat je ervan uit kunt gaan dat ze lange tijd meegaan. Ten tweede hebben ze fantastische kleuren en texturen waardoor ze een luxe chique uitstraling hebben. Verder is natuursteen brandwerend en resistent tegen schimmelvorming. Tot slot zijn natuursteen tegels hittebestendig, wat betekent dat je kunt genieten van warmte zonder verkleuring in de natuursteen.

Natuursteen bij SLOOS Tegels Leiden

Bij SLOOS Tegels in Leiden kan je terecht voor diverse natuursteen toepassingen:
- Natuursteen Elementen
- Natuursteen Klinkers
- Natuursteen Tegels

We hebben een ruime voorraad en veel is direct leverbaar. Onze specialisten voorzien je graag van een advies op maat voor jouw nieuwe natuursteen in Leiden.