Kleur
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Afmeting
  • + Toon meer
  • - Toon minder

Gebakken Klinkers

Gebakken klinkers

Gebakken klinkers zijn de perfecte optie als je op zoek bent naar een stijlvolle en betaalbare decoratieve toevoeging aan je tuin. Of het nu gaat om paden, terrassen of andere toepassingen, dit elegante en duurzame materiaal kan worden gebruikt om een stijlvol ontwerp te creëren dat bestand is tegen slijtage. Met hun hoge weerstand tegen extreme temperaturen en vochtigheid kunnen ze gemakkelijk jarenlang meegaan terwijl ze tegelijkertijd mooi blijven. Lees verder om nog meer te weten te komen over de vele voordelen van gebakken klinkers.

Wat zijn gebakken klinkers?

Gebakken klinkers worden gemaakt door een mengsel van cement, verf, water en pigment te gieten in een vorm die dezelfde afmetingen heeft als de gewenste tegel. Het mengsel wordt onder hoge druk en temperatuur geperst voordat het in zijn definitieve vorm is gegoten. Wanneer het voegsel volledig is uitgehard, zal de tegel er op zijn best uitzien met schitterende kleuren en glans. Gebakken klinkers zijn resistent tegen extreme weersomstandigheden zoals regen en sneeuw en vervagen niet zo snel als andere materialen.

Toepassingen gebakken klinkers

Gebakken klinkers worden vaak gebruikt voor het ontwerpen van tuinpaden, terrassen en schuttingen, maar er zijn vele andere toepassingen voor het materiaal. Ze zijn ideaal voor het maken van patio's en zwembadomgevingen en kunnen ook worden gebruikt als bouwmaterialen bij de constructie van wandelpaden, wegen en parken. Daarnaast zijn gebakken klinkers uiterst geschikt om te worden toegepast als decoratief element in tuinen of als sierrand of accent op bestaande structuren zoals muren en trappen.

Gebakken klinkers in de tuin

Gebakken klinkers zijn uitstekend geschikt voor verschillende tuin toepassingen. Het is een veelzijdig materiaal dat leuk is om mee te werken. Het kan worden gebruikt voor accentuerende bestratingselementen zoals paden, terrassen en patio's. Je kan ook experimenteren met loopbruggetjes, fonteinen, waterpartijen of andere waterfuncties die eenvoudig toe te voegen zijn aan het buitenterrein. Gebakken klinkers zijn ook populair als randstenen langs beplanting om het tuinontwerp af te maken.

Voordelen gebakken klinkers

Gebakken klinkers hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere tegels. Ze zijn duurzaam, makkelijk afwasbaar en resistent tegen extreme weersomstandigheden. Ze zijn gemakkelijk toe te passen in tuinen of als decoraties in huizen, waardoor jij veel opties hebt bij het ontwerpen van de woning. Daarnaast zijn ze milieuvriendelijk. Ook hebben gebakken klinkers een uniek patroon dat ervoor zorgt dat deze er altijd esthetisch uitzien.

Gebakken klinkers dikformaat

Gebakken klinkers in dikformaat zijn gemaakt van hoogwaardig cement dat is vermengd met een speciaal mengsel van pigmenten, mineralen en andere materialen. Deze tegels hebben een duurzame structuur die bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Ook zijn ze meestal afwasbaar en eenvoudig aan te brengen voor verschillende doeleinden. Gebakken klinkers in dikformaat hebben ook vaak een decoratieve functie, met een trendy look die elke buitenruimte verfraaid. Andere bekende soorten gebakken klinkers zijn de waalformaat en keiformaat. 

Kleuren gebakken klinkers

Gebakken klinkers in waalformaat zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patroondesigns, wat betekent dat er altijd een geschikte optie is die naadloos binnen elke buitenruimte past. Van lichte, aardse kleuren zoals wit, geel en bruin tot donkerder tinten als zwart, paars en blauw; je kunt de perfecte combinatie vinden die het beste bij je tuin of terras past.

Gebakken klinkers bij SLOOS Tegels Leiden

Bij SLOOS Tegels in Leiden hebben we een groot assortiment gebakken klinkers. Kom eens langs bij onze showtuin en showroom van ruim 1200 m2 in Leiden om het aanbod te bekijken. We voorzien je in Leiden graag van een deskundig advies voor jouw nieuwe gebakken klinkers. We zijn geopend van maandag tot en met zaterdag.