Kleur
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Afmeting
  • + Toon meer
  • - Toon minder

Keramiek

 

Keramische tegels

Een keramische tegel is een type tegel gemaakt van klei, zand en andere natuurlijke materialen. Het wordt gevormd door het materiaal te persen en vervolgens te bakken op hoge temperaturen in een oven om het hard en duurzaam te maken.

Toepassingen keramische tegels

Keramische tegels kunnen op verschillende manieren worden toegepast, afhankelijk van de behoeften en het ontwerp van een ruimte. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen van keramische tegels:

Vloeren: Keramische tegels zijn een populaire keuze voor vloeren in woningen en commerciële gebouwen vanwege hun duurzaamheid, hygiënische eigenschappen en esthetische aantrekkingskracht.

Wandbekleding: Keramische tegels kunnen ook worden gebruikt als wandbekleding in badkamers, keukens of andere ruimtes die vochtbestendig moeten zijn.

Mozaïeken: Kleine keramische tegels kunnen worden gebruikt om mozaïeken te maken voor decoratieve doeleinden of als accenten op muren of vloeren.

Buitentoepassingen: Keramische tegels kunnen ook buiten worden gebruikt op terrassen, zwembaden en andere gebieden waar weerbestendige materialen vereist zijn.

Trappen: Keramische tegels kunnen worden gebruikt om trappen te bekleden, zowel binnen als buiten, vanwege hun duurzaamheid en slipvaste eigenschappen.

Kortom, keramische tegels bieden veelzijdigheid in gebruik voor verschillende toepassingen in zowel huizen als commerciële gebouwen.

Keramische tegel badkamer

Er gaat niets boven badkamers met keramische tegels! Keramische tegels zorgen niet alleen voor een ultra-luxe uitstraling die elke badkamer een bijzondere uitstraling kan geven, maar ze zijn ook ongelooflijk duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Met keramische tegels in je badkamer hoef je je geen zorgen te maken over krassen, vlekken of inkepingen; keramische tegels zijn bijna volledig bestand tegen al deze zaken! Bovendien bieden keramische tegels unieke ontwerpen en patronen die je kunt aanpassen aan je eigen gevoel voor stijl. Van strakke monochrome looks tot opvallende mozaïekpatronen; de mogelijkheden voor badkamers met keramische tegels zijn werkelijk eindeloos.

Keramische tegel terras

Terrassen van keramische tegels worden een populaire keuze onder huiseigenaren, vanwege de vele voordelen die ze bieden. Keramische tegels zijn zeer duurzaam en gaan lang mee, en zijn bestand tegen de slijtage van het dagelijks gebruik. Keramische tegels bieden ook een prachtige esthetiek die elke buitenruimte of patio kan verfraaien - van klassieke aardetinten tot levendige kleuren en ingewikkelde ontwerpen. Bovendien zijn keramische tegels gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden - een eenvoudige schrobbeurt met water en zeep is meestal voldoende voor de dagelijkse schoonmaak, zodat je terras er nog jaren mooi uit blijft zien. Met al deze voordelen is het geen wonder dat terrassen met keramische tegels steeds populairder worden in huizen over de hele wereld!

Voordelen keramische tegels

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van keramische tegels in woningen en commerciële gebouwen. Hieronder staan enkele belangrijke voordelen:

Duurzaamheid: Keramische tegels zijn zeer duurzaam en kunnen tientallen jaren meegaan, zelfs bij intensief gebruik.

Onderhoudsvriendelijk: Keramische tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze een goede keuze zijn voor ruimtes waar hygiëne belangrijk is.

Weerstand tegen water en vlekken: Keramische tegels hebben van nature een hoge weerstand tegen vochtigheid, wat betekent dat ze ideaal zijn voor badkamers, keukens en andere natte ruimtes. Ze zijn ook bestand tegen vlekken, waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn.

Esthetisch aantrekkelijk: Met keramische tegels kunnen verschillende looks worden gecreëerd zoals steen of hout zonder de nadelen van deze materialen. Er is een breed scala aan kleuren, patronen en texturen beschikbaar om aan elke ontwerpstijl te voldoen.

Milieuvriendelijk: Keramische tegels worden gemaakt van natuurlijke materialen en hebben een lange levensduur, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor degenen die zich zorgen maken over het milieu.

Kortom, keramische tegels bieden talloze voordelen die hen tot een populaire keuze maken voor vloeren, wandbekleding en andere toepassingen in woningen en commerciële gebouwen.

 

Keramische tegels afmetingen

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in tientallen afmetingen. Enkele bekende afmetingen zijn:

  • 30x60
  • 40x80
  • 60x60
  • 90x90
  • 100x100

Keramische tegels bij SLOOS Tegels in Leiden

Kom langs bij onze showroom en showtuin in Leiden om het grote aanbod keramische tegels te bekijken. Zo hebben we een ruim assortiment keramische tegels in houtlook en natuursteen look. Een van de SLOOS Tegels specialisten helpt je verder met het uitzoeken van de perfecte keramische tegel, aansluitend bij jouw behoeften. We hebben een ruim aanbod en veel is direct leverbaar. Dus kom inspiratie op doen voor keramische tegels aan de Admiraal Helfrichweg 1 te Leiden. We voorzien je graag van advies en beantwoorden al jouw vragen rondom keramiek.