Afmeting
Wandtegels Houtlook

Wandtegels Houtlook

23 artikelen

Wandtegels houtlook 

Wandtegels in houtlook zijn keramische tegels die eruitzien als houten planken. Ze worden gemaakt door een digitale printtechniek waarbij het oppervlak van de tegel wordt bedrukt met afbeeldingen van verschillende houtsoorten. Hierdoor krijgen de tegels de uitstraling en textuur van echt hout. Hieronder vind je een aantal redenen waarom wandtegels met een houtlook een goede keuze kunnen zijn voor jouw interieur:

Waarom wandtegels in houtlook?

Duurzaamheid: Wandtegels met een houtlook zijn duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes in huis.

Onderhoudsgemak: Wandtegels met een houtlook zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen weinig onderhoud. Ze hoeven niet te worden behandeld zoals echt hout en kunnen eenvoudig worden gereinigd met water of milde reinigingsmiddelen.

Veelzijdigheid: Wandtegels met een houtlook passen goed bij verschillende interieurstijlen, zoals landelijk, Scandinavisch of industrieel. Ze kunnen worden gebruikt in badkamers, keukens, woonkamers en andere ruimtes om de gewenste sfeer te creëren. 

Milieuvriendelijkheid: Wandtegels met een houtlook zijn gemaakt van keramiek en hebben geen negatief effect op het milieu. Dit in tegenstelling tot echte houten planken die afkomstig kunnen zijn uit onduurzame bronnen.

Betaalbaarheid: Wandtegels met een houtlook zijn over het algemeen betaalbaarder dan echt hout en bieden dezelfde warme uitstraling zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten van regelmatige vervanging.

Kortom, wandtegels in houtlook bieden de uitstraling van echt hout zonder de nadelen ervan - minder duurzaamheid, hogere kosten en meer onderhoud - waardoor ze een praktische keuze zijn voor elk interieurontwerp.

Verschillende kleuren en patronen:

Wandtegels in houtlook zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen om aan te sluiten bij verschillende interieurstijlen. Zo kun je kiezen voor een lichtere eikenhouten look voor een Scandinavisch interieur of juist voor een donkerdere notenhouten look voor een meer traditionele stijl.

Houtlook wandtegels badkamer

Houtlook wandtegels zijn een populaire keuze voor badkamers omdat ze de warme en natuurlijke uitstraling van hout bieden, terwijl ze ook bestand zijn tegen vocht, schimmel en andere problemen die kunnen optreden in een vochtige omgeving. Het is belangrijk om te kiezen voor tegels met een goede slipweerstand voor de badkamer, zodat je niet uitglijdt op natte vloeren. Houtlook wandtegels zijn verkrijgbaar met verschillende afwerkingen zoals geribbeld of getextureerd om extra grip te bieden.

Wandtegels keuken houtlook 

Wandtegels in houtlook zijn ook een goede keuze voor de keuken. Ze bieden de warme en natuurlijke uitstraling van hout, terwijl ze ook bestand zijn tegen vocht, hitte en vlekken die kunnen optreden in een keukenomgeving. In de keuken is het belangrijk om te kiezen voor tegels die gemakkelijk schoon te maken zijn. Houtlook wandtegels zijn gemakkelijk afneembaar met een vochtige doek en hoeven niet behandeld of geolied te worden zoals echte houten panelen. Bovendien bieden wandtegels in houtlook de mogelijkheid om accentwanden te creëren of specifieke delen van de keuken te benadrukken met een natuurlijke uitstraling. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van verschillende patronen of kleuren.

Wandtegels Houtlook bij SLOOS Tegels Leiden

Wandtegels in houtlook bieden de voordelen van keramiek, zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak en veelzijdigheid, terwijl ze ook de natuurlijke warmte en uitstraling van hout behouden. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en slijtage, waardoor ze geschikt zijn voor drukbezochte ruimtes in huis zoals keukens en badkamers. Bij Sloos tegels in Leiden vind je een groot aanbod wandtegels in Houtlook. Kom eens langs bij onze showroom en showtuin op de Admiraal Helfrichweg 1 in Leiden. Onze tegelspecialisten helpen je graag met het uitzoeken van wandtegels in Houtlook.